Vestfoldbanen på Paulertjønn (Farriseide - Porsgrunn). Foto: Hans Morten Tamnes, Bane NOR

Vestfoldbanen åpner igjen i dag

Togtrafikken mellom Larvik og Skien åpner igjen i dag. Togene starter å kjøre så snart det er praktisk mulig for Vy.

Trafikken mellom Larvik og Porsgrunn ble midlertidig stengt i 17-tiden mandag 4. desember etter pålegg fra Statens jernbanetilsyn (SJT). Nå har tilsynet gitt tillatelse til midlertidig drift frem til 22. desember.

– Vi har hatt god dialog med Statens jernbanetilsyn de siste dagene, og vi har nå fått en ny midlertidig tillatelse slik at togene kan kjøre igjen. Tillatelsen gjelder fram til 22. desember, og innen da må vi ha levert korrekt dokumentasjon, slik at vi får en permanent tillatelse på plass, sier Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef i Bane NOR.

Det er et teknisk kontrollorgan, en tredjepart, som vil utstede dokumentasjonen på at anlegget kan være åpent for trafikk. Det vil være en del av Bane NORs søknad til tilsynet om permanent tillatelse.

– Vi er godt i gang med arbeidet, og har god tro på at det vil gå i orden til 22. desember. I tillegg må vi følge opp internt for å finne ut hvordan dette kunne skje, og sikre at det ikke skjer igjen, sier Eriksen.

Åpner for trafikk torsdag

Vy har de siste par dagene kjørt buss for tog mellom Larvik og Skien. Så snart det er praktisk mulig for VY i dag kan passasjerene endelig kjøre tog igjen.

– Det er Bane NOR som har ansvaret for dette, og vi beklager at dette har medført ulemper for de reisende på strekningen. Nå er vi glade for at togtilbudet kan gå som normalt fra i dag, sier konsernsjefen.

Bakgrunn for SJTs pålegg

Strekningen på Vestfoldbanen åpnet for trafikk i 2018, og Bane NOR fikk den gangen en midlertidig tillatelse til å kjøre tog i påvente av endelig dokumentasjon.

I ettertid har Bane NOR søkt om og ytterligere fått forlenget den tidsbegrensede tillatelsen flere ganger. Siste gang i september med godkjennelse til 1. desember i år.

Det er viktig å presisere at det ikke har vært snakk om fare for liv og helse.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *