Uendret arbeidsledighet i Vestfold og Telemark, men fortsatt høyest i landet

I februar var 5.199 personer registrert som helt arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Det er cirka hundre færre enn i januar og utgjør 2,5 prosent av arbeidsstyrken. Det er fortsatt den høyeste andelen arbeidsledige i landet.

– Selv om Vestfold og Telemark er det fylket med høyest andel arbeidsledige, er ledigheten historisk lav. Det har vært en nedgang i antall ledige stillinger også, men allikevel er jobbmulighetene mange. Derfor er det viktig å ikke se begrensningene, men mulighetene for de som skal ta utdannings- og yrkesvalg nå, sier direktør i NAV Vestfold og Telemark Anders Anundsen.

Høy ungdomsledighet

Høyest arbeidsledighet er det blant de unge. Aller høyest er ledigheten for menn i aldersgruppen 20 til 24 år hvor 5,4 prosent var uten jobb.

Jobbmuligheter
I februar var det 3.345 utlyste stillinger i Vestfold og Telemark. Dette er 1.333 færre enn i januar. Flest ledige stillinger er det i helse og omsorg-, reiselivs- og transportbransjene. 811 av de utlyste stillingene i februar var sommerjobber.

– Sommerjobb er en fin start på arbeidslivet hvor mange får teste ut ulike yrker. Jeg oppfordrer derfor alle unge og arbeidssøkende til å bli med på sommerjobbjakten som allerede er i full gang. Søk på arbeidsplassen.no, oppsøk en jobbmesse eller ta direkte kontakt med en bedrift hvor du kan tenke deg å søke jobb hos, sier Anundsen.

Permitteringer

909 av arbeidssøkerne er permittert. Dette er 70 flere enn i januar. Flest permitterte er det innen bygg, anlegg og industri.

– Dagens arbeidsmarked er todelt. Mens noen bransjer sliter med å skaffe arbeidskraft med riktig kompetanse, må andre permittere ansatte eller legge ned. Om du er en av de som skal søke utdanning eller jobb kan det være lurt å sette seg inn i hvor det vil være behov for arbeidskraft i framtida, sier Anundsen.

Ulikt i kommunene
Det er stor variasjon i ledigheten blant kommunene. Høyest arbeidsledighet er det i Kragerø med 3 prosent etterfulgt av Horten med 2,9 prosent. Lavest ledighet er det i Vest-Telemark med 0,3 prosent i Fyresdal og 0,8 prosent i Kviteseid.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *