Det jaktes i Breisjøbergets hjemtrakter - Solør Foto: Gard Arneberg/Statskog

TV-satsing skal gjøre folk vilt hekta

Kråke som mat i blindtest til ungdommer, fiskeparadis i nord, elgkalv med trønderrock og rådyrjakt fra helvete til himmel. Nå kommer TV-serien som skal friste folket ut på jakt og fiske.

Trioen i Jakt- og fiskepodden har flere millioner avspillinger bak seg. Nå har de rømt studio og tatt for seg av landets naturlige herligheter. Resultatet er TV-serien «Vilt Hekta» med drama fra Troms, Trøndelag, Solør, Nannestad og Oslo.

– Mange lever for jakt, fiske og friluftsliv. De som ikke er aktive føler gjerne et dypt savn etter det. Jeg håper satsingen vår nå inspirerer enda flere til å ta det første steget over dørstokken og ut i norsk natur, sier administrerende direktør i Statskog, Gunnar Lien.

Helsebringende friluftsopplevelser

En del av Statskogs samfunnsoppdrag er nettopp å tilrettelegge for jakt, fiske og friluftsliv. Derfor gir statsforetaket nå ut «Vilt Hekta» sammen med Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF).

– Dette er smittende entusiasme pakket inn i lun humor og lett drama. I et moderne og mer urbant samfunn er det viktigere enn noen gang å løfte fram bærekraftig høsting og helsebringende friluftsopplevelser på en lett og seriøs måte, sier generalsekretær i NJFF, Eldar Berli.

Trioen i Jakt- og fiskepodden F.v. Jo Inge Breisjøberget, Trond Gunnar Skillingstad og Espen Farstad. Foto: Gard Arneberg/Statskog.

Serien går nasjonalt både på TV og YouTube. Naturkanal1 starter sendingene 18. januar, mens alle episoder er gratis tilgjengelig på YouTube fra 21. januar.

Ektepar med tre

Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef i Statskog) er læregutt og trivselskoordinator. Med seg har han et par levende leksikon som er så vilt hekta som det er mulig å bli; rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (fagsjef i Statskog) og kunstnersjel Espen Farstad (informasjonssjef i NJFF).

Den noe fåmælte rypedoktoren oppsummerer samspillet dem imellom allerede i første episode.– Vi er jo som et ektepar med tre!

Fisk og kjøtt

I serien blir det fiske etter harr, ørret og røye i verdensvakre Troms. Hobbykokk Farstad har sterkt varierende suksess på serveringsfronten og går på en kraftig blemme når han skal overbevise en gjeng unger med lime-sur fisk.

Skillingstad får vist fram de trønderske herlighetene, både i skogen og i musikken. Ikke minst får han med seg en skrekkopplevelse som satte varige spor under rådyrjakta.

Rypedoktor Breisjøberget får testet ut komfortsonen når en lokkehubro havner på ei lang stang midt ute på en åker i de vakre og viltrike hjemtraktene i Solør.

Og ungdom i Nannestad og Oslo?  Jo, de får smake kråke og due. Hvor godt er kråke, egentlig, når du kjører en blindtest?

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *