– Skal du pusse opp, anbefaler vi å prioritere tiltak som ruster huset for vær og vind, sier skadeforebygger i Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen. Foto: Fremtind.

To millioner nordmenn vil pusse opp

I en fersk undersøkelse oppgir to millioner nordmenn at de planlegger å pusse opp de neste årene. Det er flest med høy inntekt som skal pusse opp.

Det viser en ny undersøkelse Respons analyse har gjennomført på vegne av Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

– Mange norske boliger trenger en oppgradering. Skal du pusse opp eller bygge på, anbefaler vi å prioritere tiltak som gjør at huset tåler fuktigere klima og mer nedbør. Klimarelaterte skader øker sterkt, sier skadeforebygger i Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen.

1 av 5 har ikke råd til vedlikehold

Det er store forskjeller mellom respondentenes inntekt. De som i størst grad planlegger oppussing er de med høyest inntekt, mens de som i minst grad skal pusse opp, er de med lavest inntekt.

I en undersøkelse utført av Respons analyse i januar, svarte en av fem, tilsvarende 330 000 nordmenn, at de ikke har råd til å vedlikeholde boligen sin. En like stor andel svarte at de prioriterer andre utgifter.

– En skade på huset er det siste vi trenger når økonomien er stram. Jo før du tar tak i forhold som må utbedres, desto lavere blir skadeomfanget og kostnadene på sikt, sier Hofstad-Nielsen.

Noen flere funn fra undersøkelsen:

  • 59 prosent av de som bor i villa eller enebolig skal pusse opp, mot 32 prosent av de som bor i leilighet.
  • Det er flere menn enn kvinner som planlegger oppussing.
  • Det er færrest fra Rogaland som planlegger oppussing, mens det er flest fra Nordland.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *