Husk å lade batteribanken i tilfelle strømmen går. Foto: Gunstein Myre Nkom

–Ta høyde for manglende mobildekning

De store snømengdene og økende vind skaper utfordringer på veiene i deler av Sør-Norge. Flere steder er strømmen borte, og det kan få konsekvenser for mobildekningen.

–Ekomnettene i Norge er generelt robuste, og vi har tre mobilaktører som i større eller mindre grad har eget nett. Så langt rapporterer mobiloperatørene om lite utfall i mobilnettene til tross for store snømengder og økende vind. Værprognosene for kommende døgn ser imidlertid ut til å kunne bli krevende.

Lindeberg understreker at det samarbeides godt mellom myndighetene, mobiloperatørene, nødetater, statsforvaltere og andre involverte parter.

–Telia, Telenor og Ice jobber godt for å hindre utfall, og i tillegg reparere raskt dersom det skulle skje at mobilnettet faller ut. Myndighetene har sørget for at mange steder i Norge har fått forsterket ekom, og vi er dermed bedre i stand til å holde mobilnettene åpne om strømmen forsvinner en periode. Det vil mest sannsynlig kunne bli mindre lokale utfall fordi strømmen går. Batteri på basestasjoner har, og vil fortsatt bidra til å redusere konsekvensen av kortere strømutfall.

Lindeberg oppfordrer likevel alle til å tenke egenberedskap:

–Husk at du kan ringe nødetatene også om du mangler mobildekning fra ditt mobilselskap. Dette forutsetter likevel at det finnes mobildekning fra minst et mobilselskap der du befinner deg. Du kan også bruke internett til å ringe med dersom du skulle ha behov for det, og du kan bruke PCen og elbilen din som strømkilde dersom strømmen er borte og du trenger å lade telefonen. Det kan også være lurt å sjekke at batteribanken din er ladet opp, sier Elise Lindeberg som er sikkerhetsdirektør i Nkom.

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *