Rekordøkning i salg av snøryddingsutstyr – Tar i bruk hageredskaper

Etter det ekstreme snøfallet på Sørlandet, ser Byggmax-varehusene en økning på 244 prosent i salget av snøskuffer og spader.

Byggmax varehusene på Sørlandet er tomme for snømåkingsutstyr etter det rekordstore snøfallet som har rammet Sørlandet siden nyttår.

– Salget av snøskuffer og spader har skutt i været de siste dagene. Det er en ekstraordinær situasjon på Sørlandet, sier Frederik Staudt, regionssjef i Byggmax Vest.

Butikkene i Kristiansand, Evje, Grimstad og Arendal rapporterer om en sammenlagt salgsøkning på 244 prosent sammenlignet med i fjor vinter.

Selger hageredskaper

Hos Byggmax Grimstad er de per i dag utsolgt for alt av tradisjonelt snømåkingsutstyr, men bestillinger blir lagt inn fortløpende.

– Vi gjør alt vi kan for å hjelpe våre kunder. Situasjonen har ført til at Byggmax Grimstad har begynt å selge hageredskaper som jordspader og lignende for å møte behovet. Hjemmefikserne er ganske fleksible og kreative, sier Staudt.

Snø, vind og kraftig snøfokk har ført til betydelige utfordringer i regionen. Denne situasjonen har skapt et stort behov for snøryddingsutstyr i regionen.

– Vårt mål er å sørge for at våre kunder har tilgang til nødvendig utstyr for å håndtere denne situasjonen. Vi jobber tett med leverandørene for å sikre at nye leveranser kommer raskt på plass, sier Staudt.

Fem tips til snømåking

Å måke snø kan være en utfordrende oppgave, spesielt i områder der har vært mye snøfall. Her er Byggmax sine fem tips for effektiv og sikker snømåking:

  1. Riktig utstyr: Velg en snøskuffe som passer din høyde og styrke. Hvis snøen er veldig tung, kan du vurdere en snøfreser.
  2. Planlegg: Før du starter, planlegg hvor du skal legge snøen. Unngå å blokkere gangveier, avløp, og innganger. Tenk også på hvor snøen vil smelte og sørg for at smeltevannet ikke skaper problemer.
  3. Teknikk: For å unngå ryggskader, bøy knærne og løft med beina, ikke ryggen. Hold skuffen nær kroppen for å redusere belastningen på ryggen. Veksle mellom å skyve snøen og løfte den.
  4. Ta pausene: Snømåking er fysisk krevende. Ta regelmessige pauser for å unngå skader. Drikk nok vann og kle deg varmt.
  5. Vær tidlig ute: Måk snøen tidlig og ofte, og helst før temperaturen stiger igjen. Det er lettere å fjerne et tynt lag med snø flere ganger, enn å vente til det har samlet seg opp et tykt og tungt lag.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *