I mai og juni kan du skaffe deg restplasser til blant annet Hellas og Tyrkia til en brøkdel av prisen i skoleferien. Foto: TUI

Prisras på restplasser til «Syden»

– Akkurat nå kan du faktisk skaffe deg en Sydenferie på en uke til under 2000 kroner per person i slutten av mai. Forutsetningen er at du kan reise på meget kort varsel og er fleksibel med reisemål og hotellstandard, sier kommunikasjonssjef i TUI, Anne Mørk-Løwengreen.

Det herlige sommerværet over store deler av Norge har en direkte effekt på prisene på reiser til sol og varme.

Sola presser prisene ned

– Slike lave priser trodde jeg ikke vi kom til å se denne sesongen. Men når sola skinner her hjemme og det er så varmt som nå, påvirker dette etterspørselen og da presses prisene på restplasser ned, sier kommunikasjonssjef i TUI, Anne Mørk-Løwengreen.

Hun legger til:

– Vi så jo den motsatte effekten under den lange, kalde vinteren. Da var det ekstra mange som ønsket å bytte ut snøskuffa med solparasoll, så det er jo logisk at godt vær her hjemme fører til det motsatte nå.

Sparer store summer

Legger du på noen tusen-lapper til, kan du akkurat nå sikre deg hotell med ganske høy standard til en brøkdel av prisen i høysesong.

– Når været endrer seg til normalt norsk, ustabilt sommervær her hjemme, så normaliseres også prisnivået på restplasser. Så dersom du er ute etter et skikkelig reisekupp, bør du være rask og fleksibel, sier Mørk-Løwengreen.

Salget av reiser i sommer generelt ligger på samme nivå som i fjor, og i høysesong i skoleferien er etterspørselen generelt såpass høy, at man ikke kan forvente et lignende prisras.

Tyrkia eller Bulgaria i fellesferien

Men gode tilbud hvor barn spiser gratis på all inclusive for eksempel og andre gode rabatter er det store muligheter for på enkelte reisemål og hoteller.

– For best mulig pris i skoleferien vil jeg trekke fram Tyrkia og Bulgaria. Her har vi flotte, barnevennlige resorthoteller med all inclusive til lavere priser enn tilsvarende standard i Hellas og Spania. I tillegg er prisnivået generelt veldig mye lavere, slik at man kan unne seg et restaurantbesøk utenfor hotellet også, hvis man vil det, sier Mørk-Løwengreen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *