Riskrem med rød saus er nordmenns dessertfavoritt, og serveres hos over halvparten av oss på julekvelden.

Over halvparten av oss spiser riskrem til dessert på julaften

En fersk undersøkelse viser at over halvparten av dem som spiser dessert på julaften velger riskrem. Den populære desserten topper listen i alle landsdeler.

Mens både julemiddagen og favorittjulekaken varierer rundt om i landet, er nordmenn mer samstemte om juledesserten. 53 % av oss har riskrem som favorittdessert på julekvelden. I Nord-Norge og Trøndelag får riskrem konkurranse, der er multekrem også populært.

– Riskrem er mest populært i alle landsdeler, men også multer og multekrem står sterkt i nord- og midt Norge. Det handler nok om at det vokser mye multer i disse områdene, og at folk fortsatt er flinke til å komme seg ut og plukke når bærene er i sesong, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for Meieriprodukter.

9 av 10 har en spesiell desserttradisjon på julaften

Ernæringsrådgiveren sier at tradisjonene rundt norsk julemat står sterkt, og at nesten alle nordmenn følger sin tradisjon hvert år.

– Desserttradisjonene er veldig stabile, og i julen ønsker vi at alt skal være som det alltid har vært. At kremdesserter ser ut til å holde seg i popularitet er heller ingen overraskelse. Norsk melk og fløte er råvarer av topp kvalitet, og i julen vil vi kose oss med det aller beste, sier Glemminge Arnesen.

Landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter i november 2023. 1007 intervjuer totalt.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *