Kom deg ut-dagen 4. februar byr på moro for store og små! Foto: André Marton Pedersen

Norges største utedag sparker i gang tur-vinteren

Den Norske Turistforening inviterer igjen til Kom deg ut-dagen i hele landet, med utelek og introduksjon til friluftslivet. – Gratis, gøy og uten skjerm, sier DNT.

Søndag 4. februar er det klart for Kom deg ut-dagen med rundt 160 gratis arrangementer på mange steder i landet.

– Vårt ønske med Kom deg ut-dagen er å inspirere folk til å være aktive ute nå på vinteren, enten man er en familie som har mye erfaring med å være på tur, eller man trenger en hyggelig introduksjon til hva man kan finne på ute i nærmiljøet. Kom deg ut-dagen er helt gratis, enkel å være med på og det er bare å møte opp, forteller Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Skjermfri for store og små

DNTs generalsekretær tror gratis aktivitetsdager som Kom deg ut-dagen er viktig av flere grunner.

– Folk har strammere økonomi og det er mindre penger til fritidsaktiviteter. Derfor vil vi vise hvordan det enkle friluftslivet byr på alle slags aktiviteter som gir gøyale opplevelser og mestring for alle, sier Solvang.

Han deler bekymringen over at barn leker mindre ute enn før.

– Jeg tror både barn og voksne trenger inspirasjon til utelek og friluftsliv. Det er ikke bare barna som tyr litt fort til skjerm. Med Kom deg ut-dagen vil vi lokke folk ut, og vi håper det gir mersmak. På Kom deg ut-dagen legger vi fra oss skjermene og er sammen ute!

Mange ulike aktiviteter

Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres av Den Norske Turistforening og medlemsforeningene hver vinter og høst.

Det inviteres til aktiviteter etter vær og føre, for eksempel ski, skøyting, aking, natursti eller bålkos. DNTs medlemsforeninger stiller med frivillige som hjelper til med aktiviteter, turquiz, råd og tips. Kom deg ut-dagen er også en gyllen mulighet for å få vite mer om fremtidige turer og aktiviteter i nærområdet.

Alle arrangementene har egne nettsider der man kan lese om hva som skjer der man bor. Se oversikten over arrangementene på komdegut.dnt.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *