Bendik Solum Whist, direktør i Virke dagligvare.

Lavere prisvekst på mat i januar

Årsprisveksten på matvarer og alkoholfrie drikkevarer endte på 8,7 prosent i januar. Det viser den siste konsumprisindeksen fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Dermed fortsetter den gradvise nedgangen i tolvmånedersveksten.

– Januar er en måned der prisene pleier å stige fordi juletilbudene som preger desember er forbi, og hverdagen igjen gjør seg gjeldende. At tolvmånedersveksten er noe lavere enn vi så på samme tid i fjor er positivt for forbrukerne, sier Bendik Solum Whist, direktør i Virke dagligvare.

Han forteller at konsumprisindeksen nå viser at prisveksten har vært avtagende i flere varekategorier.

– Kaffe og te, kjøtt, olje og brød er blant varekategoriene der vi ser at årsprisveksten er lavere nå enn på samme tid i fjor. En mer stabil prisutvikling er positiv både for forbrukerne og dagligvarekjedene, sier Whist.

Samtidig er prisveksten fortsatt høy i enkelte varekategorier.

– Vi har lenge sett at spesielt frukt og grønt drar opp den generelle prisveksten, noe som fortsatt er tilfellet. Dette henger sammen med økte priser i verdikjeden, samt svak kronekurs, sier Whist.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *