Kystverket advarer: Se opp for flytende gjenstander i sjøen!

Kystverkets sjøtrafikksentral i Horten har fått en rekke meldinger om trær og vrakrester i sjøen fra Kristiansand til svenskegrensen etter ekstremværet Hans – og det er ventet å øke de neste dagene. Nå advarer de fritidsbåtførere på Sør- og Østlandet om farene som truer.

Ikke alle fritidsbåtførere har tilgang til navigasjonsvarsler eller meldinger fra kystradio – derfor ber Kystverket nå alle fritidsbåtførere være ekstra oppmerksomme på drivgods.

– Det kan være tømmerstokker, planker eller andre gjenstander som har kommet ut i sjøen etter flommen de siste dagene. Slike gjenstander kan føre til uhell og skape farlige situasjoner for både store og små båter. Det begynner også å bli tidlig mørkt om kveldene og da er det vanskelig å se disse gjenstandene, forteller Paul Willy Paulsen, sjøtrafikksentralsjef i Horten VTS.

Skal du ut med båt de nærmeste dagene, er rådet fra Kystverket derfor å være ekstra oppmerksom, tilpass hastigheten og løft blikket.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *