Kulda kan gi glatt føre denne helga. Foto: Statens vegvesen

Kulda kan gi glatt føre

Kaldt vær kan gi glatt føre på Sørlandet i helga. Selv om vegen tilsynelatende er bar og fin, kan den i virkeligheten være stedvis glattpolert. – Reduser hastigheten, oppfordrer fungerende avdelingsdirektør Tore Jan Hansen i Statens vegvesen.

På de høytrafikkerte vegene brukes vanligvis salt for å gjenopprette bar veg etter snøvær, men når det blir kaldere enn minus ti grader reduseres effekten av saltet. Med litt vind i tillegg kan en veg som tilsynelatende er fin og bar, i virkeligheten være glattpolert og krevende.

Senk farten

– Min oppfordring inn i helga er derfor å redusere hastigheten for å ta høyde for at kjøreforholdene ikke er slik som de ved første øyekast kan se ut som, sier Hansen.

Statens vegvesens entreprenører har de siste dagene jobbet med å brøyte så grundig som mulig, for å fjerne løs snø og gi et tørt og stabilt underlag.

– Selv om du sjekker webkamera på forhånd, eller er ute på vegen og ser at vegen tilsynelatende er svart og fin, kan den stedvis være glattpolert og meget krevende, sier Hansen.

Sjekk trafikkmeldinger

I tillegg anbefaler vi publikum om å følge med på oppdaterte trafikkmeldinger på www.vegvesen.no/trafikk eller i appen Vegvesen trafikk.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *