Fra helgen av kan du delta på spennende friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunen der du bor. Foto: Yvonne Michalsen

Klar for Friluftslivets uke? Skal feire tre tiår med friluftsglede

2. – 10. september blir det over tusen turer og aktiviteter fra nord til sør. Fjelltur, sopptur og åpne aktivitetsdager er bare noe av det du kan bli med på.

– Her i Norge er vi heldige å både ha en helt fantastisk natur og allemannsretten som gjør at vi kan nyte den. Nå håper vi å inspirere enda flere til å finne en friluftsaktivitet som passer for akkurat dem, sier Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

De er paraplyen for de 18 store frivillige friluftslivsorganisasjonene, som sammen inviterer hele Norge til Friluftslivets uke, fra 2. til 10. september.

Alt som skjer i ditt fylke gjennom uka finner du i aktivitetskalenderen på friluftslivetsuke.no.

Viktigere enn noen gang

Den landsdekkende aktivitetsuka har vært en tradisjon hver høst siden 1993. I år kan den dermed skilte med et aldri så lite jubileum.

Norsk Friluftsliv mener de radikale samfunnsendringene som har funnet sted de siste tretti årene, gjør at markeringen er viktigere enn noen gang.

– Forskning viser at barn leker mindre ute enn de gjorde før, det er mye mer skjermtid og mer rapportert stress. Naturopplevelser kan bety enormt mye for både den fysiske og psykiske helsa, og vi vet at det å bli tatt med ut i naturen som liten, kan gi mer aktive voksne, sier Lier.

Hun håper tradisjonen med en egen friluftsuke hver høst bidrar til at mange oppdager nye aktiviteter og naturområder, som de også kan ha glede av resten av året.

Fakta om Friluftslivets uke 2023:

  • Arrangeres over hele Norge 2.-10. september
  • Over tusen turer og aktiviteter finnes på www.friluftslivetsuke.no
  • Lørdag 2. september inviteres hele Norge til å sove ute under Natt i Naturen 
  • Søndag 3. september markeres både Soppens dag og Kom deg ut-dagen 
  • Onsdag 6.september markeres Turmat fra hele verden-dagen
  • 8.-10. september markeres den nasjonale ryddedugnaden Tur med mening, i samarbeid med Strandryddeuka
  • Fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv og deres 18 medlemsorganisasjoner med rundt 5000 lag og foreninger står bak feiringen

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *