Helseprisen 2023. Foto CF Salicath

Hjernen vant Helseprisen 2023

– Oppmerksomhet til hjernen, og kunnskap om hvordan vi best kan ivareta god hjernehelse er helt avgjørende, sa helseminister Ingvild Kjerkol, da hun delte ut Helseprisen til Hjernerådet og prosjektet «Hjernen er deg!».

Det er Stiftelsen Dam som står bak Helseprisen, som deles ut for åttende gang i 2023. Prisen går til et prosjekt i regi av en frivillig organisasjon, som har utmerket seg gjennom nyskaping, kreativitet og særlig gode resultater eller nytte for målgruppen.
– Kombinasjonen av faglig tyngde og kunstnerisk frihet, har skapt en helt unik fotoutstilling, som er vist i store deler av landet, sa Kjerkol fra scenen.
«Hjernen er deg!» består av en rekke fotografier som tar for seg blant annet hjernens utvikling, hjernesykdom og hjerneforskning. Hensikten med utstillingen er å skape interesse og engasjement for hjernen, og samtidig spre kunnskap om hjernehelse og hjernesykdom.
Til sammen elleve fotografer har jobbet med utstillingen. Hver fotograf fikk tildelt en mentor, som er ekspert på hjernen, og et tema innen hjerne og hjernehelse. Deretter fikk fotografene full kunstnerisk frihet til å utføre oppdraget.
Prosjektet imponerte juryen til Helseprisen, som valgte det ut som en av tre finalister til å vinne prisen i 2023. Hjernen har også fascinert publikum, som altså stemte det fram til seier.
Helseprisen består av et diplom og 50.000 kroner, som går til organisasjonen bak prosjektet. I finalen til årets pris var også prosjektene Grubl i regi av Rådet for psykisk helse og Toxic i regi av Rådgivning om spiseforstyrrelser.

Fakta:
– Helseprisen er Stiftelsen Dams årlige utmerkelse til et prosjekt i regi av en frivillig
organisasjon.
– Prisen består av et diplom og 50.000 kroner.
– Helseprisen deles hvert år ut på Frivillighetens dag, 5. desember.
– I 2023 er det prosjektet «Hjernen er deg!» i regi av Hjernerådet som får prisen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *