Er stortingspolitikerne smartere enn en 8. klassing?

Mandag 5. februar skal et knippe stortingspolitikere bryne seg mot nesten 3000 elever fra hele landet på kunnskap om kropp, myter og misforståelser. Da braker årets Uke 6 kampanje, hele landets seksualitetsundervisningsuke, løs!

Hvert år arrangerer foreningen Sex og Politikk Uke 6-kampanjen i årets sjette uke. Uka har blitt kjent som «seksualitetsundervisningsuka» av elever og lærere over hele landet. Årets kampanjestart er en digital seksualitetsundervisningstime for ungdomsskoleelever som sendes live sammen med politikere på Stortinget.

Over 50 skoler fra Finnmark i nord, til Møre og Romsdal i vest, Agder i sør og Oslo i øst skal følge den digitale timen. Underveis blir det quiz der elevene og politikerne får testet kunnskapene sine og kanskje lært noe nytt.

-Sex og Politikk har en tradisjon for å ha seksualitetsundervisning for politikerne på tinget hvert år. I år får politikerne testet kunnskapen sin sammen med elevene, forteller teamleder for seksualitetsundervisning Kjersti Augland i Sex og Politikk, og legger til:

-Seksualitetsundervisningen har nok blitt adskillig bedre enn da mange av politikerne gikk på ungdomsskolen, så det er jammen ikke godt å vite hvem som kan mest.

Det er foreningen Sex og Politikk som står bak seksualitetsundervisningsmateriellet Uke 6. I skoleåret 2022/23 benyttet nærmere halvparten av landets grunnskoler seg av materiellet. Selv om mange bruker denne bestemte uken å undervise om seksualitet, er dette en tematikk som er innlemmet i mange av fagene og læringsmålene i skolen, og undervisningen kan skje når som helst i løpet av skoleåret.

Årets lansering på Stortinget gir også elevene som er med, en mulighet til å høre direkte fra politikerne hva de tenker om seksualitetsundervisning.

-Sex og Politikk er glad for den tverrpolitiske støtten som seksualitetsundervisning har i Norge. Samtidig vet vi at det er lite fokus på seksualitetsundervisning i lærerutdanningene både for de som skal jobbe i skoleskolen og i en barnehage. Undervisere etterspør verktøy for å kunne gjennomføre denne sentrale undervisningen for barn og unges helse og trivsel, utdyper Augland.

Uke 6-materiellet er gratis og tilgjengelig på nynorsk, nord-samisk og bokmål. Hvert år ledsages materiellet av en egen dagsaktuell kampanje. Årets kampanje setter søkelys på kropp, myter og misforståelser. Materiellet og mer informasjon ligger åpent på www.sexogpolitikk.no.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *