Hans Olav Bakås, CEO i Liberty Now AS.

Er Norge størst i verden på høyteknologiske butikker?

Den første høyteknologiske dagligvarebutikken i Norge åpnet i Seljord i 2018. Teknologien revolusjonerte dagligvarebransjen og vekket nysgjerrighet blant mange. Nå har over 100 kjøpmenn blitt høyteknologiske.

– Det er en stor milepæl og tillitserklæring at det nå er over 100 butikker som har tatt i bruk teknologien, sier CEO i Liberty Now, Hans Olav Bakås.

At så mange butikker i Norge har blitt høyteknologiske på så kort tid, sier mye om behovet, i følge Bakås.

– I tillegg er det for oss en bekreftelse på at vi har laget noe som fungerer og gir stor nytte, sier han.

Før utviklingen av teknologien startet reiste de rundt om i verden for å se om andre aktører hadde deres strategi.

– Vi følger nøye med i retailbransjen og utviklingen av teknologi verden over, og vi har enda ikke klart å finne noen som har vår strategi. Med over 100 høyteknologiske butikker i Norge per nå, kan vi stille spørsmålet om Norge er størst i verden, sier Ole Christian Bakås, CIO i Liberty Now.

Et enormt univers med muligheter

Med den digitale plattformen for delingsøkonomi og bærekraft som Liberty Now har utviklet får både kjøpmenn og kunder større frihet.

– Kundene kan handle når de selv vil, og kjøpmennene har bedre kontroll enn det som er mulig å få til i en tradisjonell butikk. I tillegg får de en fleksibilitet ved at de ikke trenger å være fysisk i butikken. Vi ser flere steder at kjøpmenn legger mye innsats i å skape attraktive møteplasser, og det har mye å si for små lokalsamfunn i distriktene, sier Bakås.

Siden utviklingen av RMA-Teknologien til Liberty Now startet har det åpnet seg et enormt univers med muligheter.

– Vi har kommet langt, men samtidig ligger det mest spennende foran oss. Hver dag drives det omfattende forskning og utvikling i samarbeid med butikker, kjeder og Merkur-programmet. Vi har noen spennende år i møte, sier han.

– Liberty Now har hatt en sterk vekst i disse årene, og er klare til å fortsette utviklingen i et høyt, men kontrollert, tempo, legger han til.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *