Disse hunderasene blir eldst

Visse hunderaser lever ikke så lenge, mens andre har gode muligheter til å feire tosifrede bursdager. Ferske tall fra Agria Dyreforsikring viser hvilke raser som blir eldst.

Hunden på bildet er av rasen border terrier, som er på listen over hunderaser som blir eldst. Her avbildet sammen med Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring.

Genetikk, miljø og bruksområde

En tydelig majoritet av alle hunderaser ligger på en forventet levetid på rundt ti år, men noen dør tidligere og andre blir eldre.

–  Genetikk, miljø og bruksområde har en stor innvirkning på hvor gamle individene i samme hunderase kan bli. Generelt kan man si at mindre, lettere raser har større sjanse for å bli eldre enn store og tunge raser, sier Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring.

Hunderaser som kan bli over 12 år

Det finnes mange hunderaser å velge mellom for å øke sjansen for å få flere enn tolv herlige år sammen med hunden, men det vil alltid være individuelle forskjeller.

Disse fem hunderasene topper listen over høyest forventet levealder*:

  1. Border terrier
  2. West Highland White Terrier
  3. Dachshund strihåret
  4. Dvergschnauzer
  5. Cairn terrier

Hunderaser med kortere levetid

Visse hunderaser har litt kortere levetid, vanligvis rundt åtte år, selv om det også her kan være store individuelle forskjeller. Felles for disse rasene er at det er store og tunge raser som for eksempel grand danois, irsk ulvehund og engelsk bulldog.

*Statistikken er basert på hunder som har vært forsikret i Agria Dyreforsikring fra 2012 – 2022.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *