Mange skal til fjellet i påsken. Bilister som kjører uten tilstrekkelig veigrep i forhold til føre risikerer å bli anmeldt av politiet. Foto: Fremtind.

Bilister skifter til sommerdekk for tidlig

Krevende føre har gitt rekordmange bilskader denne vinteren. – Husk at det er bilistens ansvar å ha tilstrekkelig veigrep.

Noen bilister er for tidlig ute med sommerdekk. Det fører til ulykker og skader som kunne vært unngått. Så la vinterdekkene stå på til etter påsken, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Skiftende værforhold har preget store deler av landet den siste tiden. Det har gitt utfordrende kjøreforhold og en økning i bilskader. Tall fra Finans Norge viser at erstatninger på bil og andre motorkjøretøy var på rekordhøye 18,5 milliarder kroner i 2022.

Nå melder varsom.no om nye snømengder denne uken.

Risikerer avkortning

Typiske vinterskader er påkjørsler og biler som sklir inn i hverandre. Flere havner også utenfor veien.

– Husk at det er ditt ansvar som bilist å ha tilstrekkelig veigrep. Hvis bilen din er feil skodd, og du får en skade, eller snør inne på hytta og må ha veihjelp, risikerer du å få lite igjen på forsikringen, sier skadeforebyggeren.

Mange på veiene i påsken

I en undersøkelse som Respons analyse har gjennomført for Fremtind, oppgir 36 prosent, som tilsvarer over 1,5 millioner nordmenn, at de skal tilbringe tid på egen eller andres hytte i påsken. Det betyr at mange skal ut på veien samtidig.

Skadeforebyggeren har en klar oppfordring til alle som skal ut og kjøre:

– Avpass farten, hold god avstand til bilen foran og sørg for å ha på gode vinterdekk. Skulle noe skje, kan du risikere å skade bilen, deg selv og andre – men du kan også få mindre igjen på forsikringen dersom du ikke har tatt dine forholdsregler, sier Hofstad-Nielsen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *