Arbeidsledigheten stiger, og flere blir permittert

I november var 5.917 personer, og 2,8 prosent av arbeidsstyrken, registrert som arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Sammen med Oslo er dette fylket som har høyest andel arbeidsledige i landet.

674 flere personer var registrert som arbeidsledige eller arbeidssøkere på tiltak i Vestfold og Telemark sammenlignet med samme periode i fjor.

Økning i noen bransjer

Av de som har registrert yrkesbakgrunn, er det flest helt arbeidsledige med bakgrunn fra bygg og anlegg, butikk, serviceyrker og industri.

– At stadig flere permitteres og mister jobben er først og fremst utfordrende både for de det gjelder, men også for samfunnet. Men det er mange ledige stillinger og gode muligheter for å få jobb i mange bransjer. Utfordringen i arbeidsmarkedet er at de arbeidsledige ikke har den kompetansen arbeidslivet etterspør. Dette kompetansegapet må NAV, sammen med andre offentlige aktører og næringslivet, jobbe for å tette. Flere må få opplæring til de yrkene med plass og behov for flere folk, sier direktør i NAV Vestfold og Telemark Anders Anundsen.

Flere varsler om permitteringer

Det har vært en liten økning i varsler om permitteringer fra arbeidsgiverne til NAV. I november mottok NAV slike varsler fra 75 arbeidsgivere i Vestfold og Telemark. Dette er høyest antall varsler siden desember 2021. Flest varsler kommer fra bygg og anleggsbransjen, men også virksomheter i overnatting, servering og varehandel har varslet.

Flere blir permittert

I november var 581 av arbeidssøkerne permittert. Det var 191 flere enn i september, og de fleste kommer fra bygg- og anleggsbransjen.

– Bygg og anleggsbransjen påvirkes av sesongvariasjoner, men også den økonomiske situasjonen i samfunnet. Ledigheten pleier å øke for denne bransjen på slutten av året. Allikevel er det er flere arbeidsledige i denne bransjen nå enn på samme tid i fjor, sier Anundsen

Det var høyest arbeidsledighet i Horten med 3,3 prosent etterfulgt av Nome, Færder og Hjartdal med 3,2 prosent. Kviteseid har lavest ledighet med 1,1 prosent.

Jobbmuligheter

Det var 2.302 ledige stillinger i Vestfold og Telemark i november. De fleste ledige stillingene var innen helse, butikk og industri.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *