10 gode kaker til konfirmasjon

Det er høytid for konfirmasjon. Her er gode råd til deg som skal forberede kakebordet og oppskrifter på 10 fristende konfirmasjonskaker.

Ungdom som er i ferd med å bli voksne blir grundig feiret på konfirmasjonsdagen. Feiringen av konfirmasjonen kan være alt fra store fester til små samlinger med konfirmantens nærmeste.

Uansett hvordan man gjør det, så hører det alltid med konfirmasjonskake!

– Kakebordet er en erkenorsk tradisjon ved livets store begivenheter. Her skal det være en smak for alle, enten man liker de klassiske kakene, bløtkaker, sjokoladekaker eller gjærbakst, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

Noe søtt og noe syrlig

Når man skal planlegge kakebord til konfirmasjon eller andre store begivenheter, anbefaler Nordbø å tenke gjennom på forhånd hva slags kaker som skal bakes.

– Det viktigste er selvsagt hovedpersonen, som må få være med og velge sine yndlingskaker. Men det er også lurt å tenke gjennom hvordan kakene passer sammen. Det bør være en balanse mellom det som er søtt og det som er syrlig, sier Nordbø.

Dersom du baker mange tunge kaker som sjokoladekake og marsipankake, kan det være godt med en lettere fruktkake i tillegg.

– Pavlova er en mye brukt kake til fest, men også en bærterte eller en frisk og syrlig ostekake kan være gode varianter blant de tyngre kakene, sier Nordbø.

Ikke bak for mye

Et tradisjonsrikt kakebord skal være bugnende og overdådig. Mange pleier også å be inn venner og naboer til etterpålag når familiefeiringen er overstått.

Likevel er det lurt å gjøre et overslag over hvor mange kaker du tror det kommer til å gå med. En vanlig, rund kake kan som regel deles opp i 10-12 stykker, og hver gjest spiser sjelden mer enn tre stykker.

– Mengdeberegningen gjelder særlig hvis du har kjøpt inn en flott kake fra konditor som hovedkake til kakebordet. Det er større sannsynlighet for at den faktisk blir spist opp dersom den ikke forsvinner i mengden, sier Nordbø.

Ti gode kaker til konfirmasjonen

Her er Torunn Nordbøs forslag til ti kaker som passer godt på kakebordet til konfirmasjon.

1. Marsipankake

2. Verdens beste – kvæfjordkake

3. Kransekake

4. Bærterte

5. Bløtkake

6. Sjokoladekake – mokka fudge kake

7. Ostekake med sjokoladelokk

8. Fyrstekake

9. Pavlova

10. Kringle

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *